Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


9-10 évesen

2009.05.15

9-10 évesen

Olyan meleg van, hogy alig lehet kibírni. Jó itt a hűvös szobában játszani. Anyuka csak este jön haza. Ma is kapálni ment. Remélem, ma nem fog szidni bennünket, mert beengedtük a legyeket. Én nem bánom, ha sok a légy, mert ilyenkor nyár van, és nyáron mindig otthon lehetek.
Megint kezdődik az iskola. Megkaptuk a papírt, amiben megírták, hogy mikor jelentkezzünk a felvételi irodában. Ettől egész nyáron félek. Vajon most hova kerülök? Milyenek lesznek a gyerekek és a nővérek? És kik lesznek a tanárok? Úgy szeretnék tanulni, mint a hugi és az osztálytársai. Mint az egészséges gyerekek. Hátha úgy is lesz. Talán holnap vagy holnapután egészségesen kelek fel. Anyuka csodálkozni fog, összecsapja a kezét és itthon maradhatok. A tisztelendő bácsi azt mondta, a Jézuska a betegeket szereti a legjobban, és meghallgatja a kérésüket.
Már mindenki alszik. Biztosan hugi és öcsi is lefeküdt otthon. Csönd van. Csak a másik szobából hallatszanak át a zajok. Ha most madárrá változnék, messzire szállnék és sose jönnék vissza, se ide, se haza. A Jézuska kertjébe repülnék, ott biztos rengeteg a virág és mindig süt a nap. Mondd, igaz, hogy létezel? Ha igen, jelenj meg most előttem!
Elvira azt mondta, nem a Jézuska hozza a karácsonyfát. Nincs igaza. Összevesztem vele. Az én anyukám nem hazudik. Elvira kinevetett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.