Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Irónő látogatása (1985. szept. 10.)

2009.06.23

Tegnap délután meglátogatott az Irónő. Rendkívül kedves volt. Felajánlotta segítségét a továbbtanuláshoz. Tetszik, hogy nagyon gyakorlatiasan igyekszik segíteni. Azt mondta, hogy nem szabad légvárakat építeni. Örülök, hogy reálisan ítéli meg a lehetőségeimet. Lebeszélt az újságírásról. Megindokolta miért. Több okból is, de legfőképpen azért, mert egy újságírónak mozognia kell, utazni, anyagokat keresnie témákhoz, utánajárni dolgoknak, stb.
Beszélgettünk Istenről is. Hívőnek tartja magát, de nagyon érdekes módon. Szerinte Isten Szelleme hasonlítható egy gyönyörűen csillogó üveghez, amely szétszóródott az emberek között, az emberekben. Mindenkiben akad egy-egy darabka. Sőt, mindenben. Még a virágokban is. Ugyanakkor az üveg mégis egységes. Isten ilyenformán van jelen mindenhol.
Arról, hogy Coldtownban, a lakótelepen magához venne Evelyn a téli hónapokra, ha valamilyen kézzelfogható jelet, utalást kapna erre Istentől. az Irónő szerint ez helytelen gondolkodásra vall, mert bármit jelnek vélhetünk, illetve jelet félremagyarázhatunk. Ő úgy véli, hogy a jel maga a feladat, az érzés. Azt mondta, ha ő ilyen jelet várt volna, talán sose jut el hozzám. Ő jelnek fogja fel azt az érzést, hogy segíteni akar rajtam.
Valery teljes erővel azon fáradozik, hogy azt a hetet, amikor a templomukban evangelizáció lesz, vendégül tudjon látni. Szerez, gondolkodik, én csak tátott szájjal bámulom. Az evangelizációs hét azt hiszem, 20-án kezdődik.
Úgy alakulnak velem az események, mintha forgószél belsejében ülnék, ahol légüres tér van, körülötte mégis minden pörög, kavarog.

1985. szeptember 10.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.